تنها 29 درصد از مجموع رشتههای تحصیلی مصوب وزارت علوم در آزمونهای استخدامی متمرکز سازمان سنجش آموزش کشور از سال 1395 تا 1402 مورد تقاضای دستگاههای اجرایی بوده، یعنی در عمل 71 درصد از رشتههای دانشگاهی جایگاهی در دستگاههای اجرایی ندارند.
سهم قابل توجهی که میتواند تصور جامعه از ورود به چنین دستگاههایی را از میانبر دانشگاه به صورت کلی دستخوش تغییر کند.
به صورت تجمیعی در حوزه علوم انسانی و علوم اجتماعی در بازه زمانی 1395 تا 1402، درمجموع 976 رشته مرتبط با آنها در زمره رشتههای مورد تقاضای آزمونهای استخدامی قرار گرفتهاند و سهم آنها به صورت کلی 36.86 درصد اعلام شده است.
علوم پایهایها که وضعیت تحصیل در آنها چندان قابل قبول نیست، توانستهاند در 252 رشته، به نیاز دستگاههای اجرایی پاسخ دهند و به همین دلیل سهم 9.52 درصدی را داشته باشند. اما موضوع زمانی جالبتر میشود که بدانیم در رشتههایی مانند دبیری 25 رشته، فنی و حرفهای 21 رشته و دامپزشکی تنها 18 رشته مورد نیاز این دستگاهها اعلام شده است
برای وزارت بهداشت با در نظر گرفتن 164 عنوان شغلی و شرکت 203 رشته تحصیلی شرکتکننده در آزمون استخدامی، برای 59.4 درصد از کل رشتههای این وزارتخانه تقاضا از سوی دستگاههای اجرایی وجود داشته و در مقابل برای 40.6 درصد نیز هیچگونه تقاضایی برای جذب و بهکارگیری نیروی انسانی وجود ندارد.
در حوزه فنی مهندسی نیز 37.6 درصد از کل رشتههای مصوب وزارت علوم، توانسته است در آزمونهای استخدامی دستگاههای اجرایی کاربرد داشته باشد.
آخرین خبر
محدودیت دسترسی
برای اینکه بتوانید دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید، ابتدا باید وارد حساب کاربری خود شوید.